اثارهای باستانی سریزد
نوشته شده توسط : بهروز

 
  مسجد جامع

 اين بنا بصورت تك ايواني با تغييرات كالبدي بسيار و گنبدخانه اي در سمت جنوبي نیز پس از بازسازی نقش ا صلی خود به عنوان محل برگزاری نمازهای جماعت را حفظ خواهد کرد.

 

مسجد جامع

 

شهر کهنه

پس از بازسازي، براي بازديد عموم و گردشگران آماده سازي مي‌شود. اين مجموعه بناها نمايانگر قسمتي از تاريخ و هويت سريزد است كه وجودش نشان از قدمت سكونت در اين ناحيه و مناطق مجاورش دارد.

 

 

پاكنه

 

پاكنه در واقع محلي بوده است كه براي رسيدن به رشته قناتهاي حفر شده در منطقه از آن استفاده مي‌شده است. در سريزد نيز مانند ديگر مناطق كويري رشته قناتهاي متعددي حفر شده است تا بدين وسيله بر مشكل كم آبي غلبه كنند. پاكنه نيز محلي بوده است كه داراي يك ورودي طاقنما مانند همراه با تعدادي پله بوده است. از طريق اين پله‌‌ها دسترسي به رشته قناتي كه خيابان اصلي سريزد در جهت آن شكل گرفته را ميسر مي‌ شده است. قدمت اين اثر احتمالا به دوره قاجاريه و يا حتي قبل از آن مي رسد.

پاکنه

 

آب انبارها

مكان‌هايي براي نگهداري و دسترسي به منابع آب بوده است.

آب انبارها

حمام هاي قديمي 

 

هر چند كاركرد اصلي اين بناها در قديم، مكاني براي شستشو و استحمام بوده است و لي نوع معماري و ساختمان ويژه آن‌ها اين امكان را فراهم مي‌سازد كه كاربري‌هاي جدیدو متناسبی در داخل آنها ایجاد کرد.بنابر این تاسيس يك چاپخانه سنتي درون اين حمام‌ها پیشنهاد می شود. امري كه در گذشته در اين حمام‌ها نيز انجام مي‌گرفته است. در واقع مراجعه كنندگان به حمام علاوه بر استحمام مي‌توانستند از امكانات ويژه‌اي همچو ناستفاده از انواع نوشيدني‌هاي خنك و نيز بهره گيرند. پس راه اندازی يك چايخانه سنتي بعد از بازسازي ساختمان اين حمام‌ها در احيا و زنده سازي اين بناها امري قابل توجه به نظر مي‌رسد.




:: بازدید از این مطلب : 302
|
امتیاز مطلب : 23
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : 7 آذر 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: